Szűrés eszerint

Rendelkezésre állás

Rendelkezésre állás

Ár

Ár

 • 620 Ft - 2 420 Ft

Gyártó

Gyártó

Tűméret

Tűméret

Összes TOP termék
 • Fizetési és szállítási infók

 • Megbízható Bolt Program

Varrógéptűk
Háztartási varrógéptűk - Butika.hu

Varrógéptűk

Különböző méretű varrógéptűk háztartási varrógéphez. Univerzális-, quilting-, farmervarró-, stretch-, hímző- és egyéb varrógéptűk minden felhasználásra.

Aktív szűrők

A németországi Schmetz gyár már 160 éve gyárt tűket varrógépekhez. A céget még 1851-ben alapították Herzogenrathban (Németország, Aachen mellett). A Schmetz cég folyamatosan azon dolgozik, hogy számunkra a legjobb minőségű géptűket tudja kinálni, bármilyen anyaghoz és cérnához, a tökéletes varratképért. A Schmetz cég varrótűket gyárt ipari és háztartási varrógépekhez egyaránt.

Vegyük sorra minden háztartási varrógépptű tipust és azt is, hogy ezek milyen méretekben érhetőek el:

 • Univerzális vagy általános varrógéptűk - Universal needle - gyakorlatilag ezekkel a tűkkel bármilyen anyagot varhatunk, ezek a tűk kaphatóak a legbővebb méret választékban: 60-astól 130-asig (a 60-as a legvékonyabb anyagokhoz, a 130-assal már vastagabb bútorszövetet is varrhatunk), kaphatóak még vegyes méretekből összeállitott tűcsomagok is. Az univerzális tűk elérhetőek iker és tripla tű változatban is.
 • Stretch varrógéptű - Stretch needle - Lekerekitett hegyű tű, ami nem roncsolja a textiliát, elasztikus anyagokhoz. Elérhető méretek: 65, 75 és 90. A tű szárán egy úgynevezett színkód, egy színes sáv található ami a stretch tűn ez sárga
 • Jersey varrógéptű - Jersey needle - színtén lekerekített hegyű, szintén nyúlós, elasztikus anyagokhoz (pl fehérnemük, fürdőruhák, leggingsek varrásához). Kapható 70-től 100-ig méretekben. A színkódja: narancssárga.
 • Farmer varrógéptű - Jeans needle - fastagabb, farmer és farmer tipusu anyagokhoz. Kapható vékonyabb farmerhez is 70-es méretben, de 110-esben is vastagabb anyagokhoz. Farmer tű is kapható iker változatban, amivel a dupla varratokat, szegéseket tudjuk elkészíteni a farmereinken, így tökéletesen párhuzamosak lesznek a varratok. Színkód: kék.
 • Bőr varrógéptű - Leather needle - ládzsaszerű hegye van, ami könnyedén áthatol a bőrön és textilbőrön egyaránt. Vékonyabb bőrökhöz használhatjuk akár  a 70-es méretet is, de vastagabb anyaghoz is van tű a kinálatban, akár 120-as méretben is és természetesen kaphatóak vegyes méretű csomagok is. Színkód: barna.
 • Mikrotex varrógéptű - Microtex needle - az egészen finom, vékony anyagokhoz. A mikrotex tű is kapható 60-tól 110-ig méretekben és természetesen vegyes csomagokban is. Színkód: lila.
 • Patchwork/quilting varrógéptű - Patchwork/quilting needle - ezek a tűk olyan hegyekkel vannak ellátva ami könyedén áthatol a 3 rétegen tűzéskor. Elérhető méretek: 75, 90 és vegyes méretek. Színkód: zöld.
 • Hímző varrógéptű - Embroidery needle - speciális tűk hímzéshez. Elérhető méretek: 75, 90 és vegyes tűkészletek. A hímzőtű is létezik iker változatban. Színkód: piros.
 • Arany hímző varrógéptű - Gold embroidery needle - nagyobb fokú, titánium bevonatú tűk amik jobban birják a számtalan öltést amit hímzéskor készít a gép. Elérhető méretek: 75 és 90.
 • Metallic varrógéptű - Metallic needle - extra hosszú fokú tűk (2mm mindegyik méretnél), kimondottan fém cérnákhoz. Elérhető méretek: 80-as és 90-es. Színkód: antik rózsaszín. Ez tű tipus is elérhető iker változatban.
 • Topstitch varrógéptű - Topstitch needle - ezek a tűk is hosszú, 2mm-es fokkal rendelkeznek, emiatt vastagabb cérnát is befűzhetünk vagy akár két más-más színű cérnát. Tökéletesen tűzéshez is mert könnyedén áthatolnak a 3 rétegen. Elérhető méretek: 70-estől 110-esig, sőt vegyes készletekben is. Színkód: világos zöld.
 • Rugós varrógéptű - Embroidery spring needle - ezt a tűt hímzéshez és tűzéshes (kukacozáshoz) használhatjuk ha nincs tűző/hímző/kukacozó talpunk. Ha nem találsz a varrógépedhez hímző/tűző/ kukacozó talpat érdemes megpróbálkozni egy rugós tűvel. Ez a tű csak 80-as méretben kapható.
 • Szárnyas varrógéptű - Hemstitch /  Wing needle - ez a tű úgy néz ki mintha a szárán lenne két kis szárny, ezzel öltés közben kialakit egy lyukat. Azsúrozáshoz és más díszítő öltésekhez amelyeknél egy kis lyuk kell keletkezzen. Kapható 100-as és 120-as méretben, sőt ikertűként is egy univerzális tűvel kombinálva (vagyis ez egy olyan ikertű aminek az eggyik tagja univerzális a másik pedig wing tű).
 • Két lyuku varrógéptű - Double eye needle - diszítő varratokhoz, két különféle cérnával. Csak 80-as méretben kapható.
 • Önbefűző varrógéptű - Quick threading needle - ezek a tűk olyan kialakításuak, hogy nagyon könnyű őket befűzni. Kapható 80-as és 90-es méretekben.
 1. 1,6mm-es távolsággal a tűk közt, elérhető méretek: 70 és 80
 2. 2mm-es távolsággal a két tű közt, 80-as méretben kapható
 3. 2,5mm-es távolsággal a két tű közt, 80-as méretben kapható
 4. 3mm-es távolsággal a két tű közt, 80-as méretben kapható
 5. 4mm-es távolsággal a két tű közt, kapható méretek: 80-100
 6. 6mm-es távolsággal a két tű közt, 100-as méretben kapható
 7. 8mm-es távolsággal a két tű közt, 100-as méretben kapható 
 • Stretch ikertű - Stretch twng needle - két változatban kapható: 75-ös tű méret, 2,5mm-es távolságban a két tű között és 75-ös tű méret, 4mm-es távolságban a tűk között.
 • Farmer ikertű - Jeans twin needle - csak egy méretben kapható: 100-as tűk, 4mm-es távolságra egymástól
 • Metallic ikertű - Metallic twin needle - fém cérnához, kétféle változatban:  80-as tűk, 2,5mm-es tűvolságra egymástól, 90-es tűk 3mm-es távolságra.
 • Iker hímzőtű - Embroidery twin needle - ez az ikertű is két változtban kapható: 75-ös tűk 2mm-es távolságra egymástól illetve 3mm-es távolságra egymástól
 • Iker + wing tű páros - Double hemstitch needle - ez egy kombinált ikertű, ami tartalmaz egy szárnyas és egy univerzális tűt, 100-as méretben, 2,5mm-es távolságra egymástól.
 • Univerzális tripla varrógéptű - Universal triple needle - itt 3 tű van egymás mellett. Kétféle változatban kapható: 80-as tűk 2,5mm-es illetve 3mm-es távolságra egymástól.

Miután kivettük a dobozkájából már nehezen tudjuk megállapitani milyen tű ás mekkora méret van a kezünkben. Erre a Schmetz fejlesztői is gondoltak ezért a tű szárán két színes csík található, az eggyik a tű típusa a másik a méretére utal, ez látható a mellékelt képen is. A tű dobozán van még egy kódolás, ebből megtudjuk a tűk közötti távolságot iker, illetve tripla tűknél, illetve az adott méretét.

A tű dobozán az "NE", ez mutatja, hogy mekkora a távolság a 2 illetve 3 tű között, mm-ben.

Az "NM" felírat melletti szám a tű méretére utal, vagyis NM80, egy 80-as tű, vagyis 0,8mm vastag.