Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

 • A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
  A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
  154 Megtekintés Like

  Számos pozitív hatással van az ember szervezetére a kézimunkázás. Kering egy általános tévhit mi szerint a kézimunkázás öreges dolog, nyugdíjas nagymamák elfoglaltsága. Sokan gondolják azt is, hogy csupán a téli, morcos időt alkalmas arra, hogy elüssük az időt egy kis kézimunkával. Ez utóbbiba van egy kis igazság is, mert tényleg sokan ebben az időszakban horgolnak, kötnek, hímeznek, mert a sötét téli délutánokon inkább bekuckóznak a meleg lakásban és alkotnak. De azért ez nem teljesen igaz....

  Olvasd tovább
 • Hogyan kerül a hímzésminta a papírról a textilre?
  Hogyan kerül a hímzésminta a papírról a textilre?
  203 Megtekintés Like

  Tanuld meg, hogyan viheted át a hímzésmintát a papírról a textilre egyszerűen és pontosan! Több módon is a textilre varázsolhatod a kihímzendő mintát. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a leggyakoribb technikákat.

  Olvasd tovább
 • Textil ragasztók - melyik mire jó
  Textil ragasztók - melyik mire jó
  189 Megtekintés Like

  A legtöbb esetben textilek ragasztására nem alkalmasak a hagyományos vagy iskolai ragasztók. Hogy miért? Azért mert a többsége nem tűnik el mosásra és kemény, merev felületed ad, de akár foltot is hagyhat a textileken.

  Olvasd tovább
 • Chiaogoo kötőtűk: kiváló minőségű eszközök a kötés és horgolás szerelmeseinek
  Chiaogoo kötőtűk: kiváló minőségű eszközök a kötés és horgolás szerelmeseinek
  161 Megtekintés Like

  A Chiaogoo kötőtűk kiváló minőségükkel, kényelmükkel és sokoldalúságukkal kiemelkednek a többi közül. Ha komolyan veszed a kötést, és csak a legjobb eszközökkel szeretnéd végezni a munkát, akkor a Chiaogoo kötőtűk a legjobb választás számodra. Ne habozz, válaszd a minőséget és a kényelmet a kötés során! Ismerd meg a Chiaogoo kötőtűk széles választékát, és tedd még élvezetesebbé a kötési élményt!

  Olvasd tovább
 • Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
  Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
  221 Megtekintés Like

  Aki picit járatos a kézi kötő fonalak piacán, világában, tapasztalhatja, hogy nagyon megy a megtévesztés a címkéken. Azt mindenki tudja, hogy a természetes alapanyagok a kötő fonalakban is, értékesebbek és időtállóbbak. Ezért egyes gyártók a címkén a fonal nevével próbálják megtéveszteni a vásárlókat és sajnos ezzel nem követnek el szabálysértést, mert a megtévesztő elnevezés mellett feltüntetik az összetételt is.

  Olvasd tovább
 • Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel
  Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel
  203 Megtekintés Like

  Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel

  Olvasd tovább
 • A Varródobozok, varrókosarak és kézimunka tárolók: a kézművesek legjobb barátai
  A Varródobozok, varrókosarak és kézimunka tárolók: a kézművesek legjobb barátai
  517 Megtekintés Like

  Az egyik legfontosabb dolog, amit egy szenvedélyes kézműves megtehet, az az, hogy rendszert teremt a kreatív tevékenységeihez. A varródobozok, varrókosarak és egyéb kézimunka tárolók olyan eszközök, amelyek segítenek nekünk rendezetten és hatékonyan tartani az összes szükséges kelléket. Ezek a praktikus tárolók nem csak a rendszerezést segítik elő, hanem kreativitásunkat is fokozzák. Lássuk, miért olyan hasznosak ezek a tárolók a kézművesek számára.

  Olvasd tovább
 • Nemezgyapjú kisokos: minden, amit tudni érdemes
  Nemezgyapjú kisokos: minden, amit tudni érdemes
  406 Megtekintés Like

  Amikor a nemezelésről és kézimunkáról van szó, a nemezgyapjú egy olyan alapanyag, amely számtalan lehetőséget és kreatív inspirációt rejt magában. Ez a természetes, gyapjú alapanyag nemcsak hihetetlenül sokoldalú, hanem fenntartható is. Ebben a cikkben bemutatjuk a nemezgyapjút, és megosztjuk veled néhány érdekes tényt és hasznos információt.

  Olvasd tovább
 • A nemezgyapjú: természetes szépség a fenntarthatóság jegyében
  A nemezgyapjú: természetes szépség a fenntarthatóság jegyében
  306 Megtekintés Like

  Az elmúlt években egyre nőtt az érdeklődésünk a fenntarthatóság iránt, és egyre többen keresik a lehetőségeket arra, hogy a mindennapi életünkben is környezetbarát döntéseket hozzunk. Ebben a kontextusban egy olyan hagyományos anyagot ismertünk meg újra, amely évezredek óta része az emberi kultúrának: a nemezgyapjút. A nemezgyapjú nem csak rendkívül természetes és fenntartható, de lehetővé teszi számunkra, hogy saját kreativitásunkat is kibontsuk, hiszen a nemezelés egy izgalmas és...

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszunk körkést patchworkhöz
  Hogyan válasszunk körkést patchworkhöz
  372 Megtekintés Like

  A patchwork készítése során a körkés egy elengedhetetlen eszköz, amely segít pontos és egyenletes textildarabok kivágásában. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány hasznos tanácsot a körkés kiválasztásához, és kiemelve a Prym körkés előnyeit. 

  Olvasd tovább
 • Egy varázslatos foltvarró kaland Tiszavasváriban - A Butika Alkotótábor
  Egy varázslatos foltvarró kaland Tiszavasváriban - A Butika Alkotótábor
  449 Megtekintés Like

  Június 23-25 között Tiszavasvári városában, a Butika.hu webáruház szervezésében megrendezésre került a várva várt Butika Alkotótábor. Ez az esemény egyedülálló alkotói lehetőségeket kínált a foltvarrás szerelmeseinek, akik izgalmas programok és kreatív kihívások várták.

  Olvasd tovább
 • 2023.06.10. a Nyilvános Kötés Világnapja
  2023.06.10. a Nyilvános Kötés Világnapja
  314 Megtekintés Like

  Az emberek összekapcsolódnak a világ különböző pontjain, és egyre inkább szükségünk van arra, hogy újra felismerjük és megünnepeljük közös szabadidős tevékenységeinket. Az egyik ilyen tevékenység, amely összekapcsol minket, a kötés. Ez az ősi művészet nem csak praktikus, hanem terápiás is, és lehetővé teszi számunkra, hogy kifejezzük kreativitásunkat és kapcsolódjunk egymáshoz. És miközben a kötés hagyományosan otthon vagy csoportosan végezhető, van egy különleges nap, amikor a világ minden...

  Olvasd tovább
Showing 1 to 12 of 61 (6 Pages)