Összes TOP termék
 • Fizetési és szállítási infók

 • Megbízható Bolt Program

  Butika.hu hobby webáruház - Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz, 56g, 890757, narancssárga
  • Butika.hu hobby webáruház - Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz, 56g, 890757, narancssárga

  Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz, 56g, 890757, narancssárga

  890757-64
  1 Elem
  Értékelés 

   Textilfesték hideg batikoláshoz

   1 490 Ft
   Az ár tartalmazza az ÁFÁ-t Raktáron. Azonnal küldhető!
   Mennyiség

     Elállási jog

   14 napon belül visszaküldheted a termékeket

     Ingyen szállítás

   25.000Ft feletti rendeléseket ingyen szállítunk ki.

     Érintésmentes fizetés

   Okos és biztonságos fizetés bankkártyával

   Leírás

   Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz.

   Az Artemiss ruhafesték egy magas minőségű, reaktív festék, amely ideális választás hideg batikoláshoz és textildíszítéshez. Ez a termék egy könnyen használható festék, amely különleges színekben kapható, és lehetővé teszi, hogy egyedi és élénk mintákat hozz létre ruházaton és textilfelületeken.

   A hideg batikolás egy textildíszítési technika, amely során speciális festékeket és viaszokat használnak, hogy létrehozzanak egyedi mintákat és dizájnokat ruhadarabokon vagy textilfelületeken. Ez a módszer eltér a hagyományos (meleg) batikolástól, mert itt nincs szükség magas hőmérsékletű vízre vagy forró viaszra.

   A hideg batikolás lépései általában a következők:

   1. Textil előkészítése: Kezdd azzal, hogy kiválasztasz egy textildarabot (pl. póló, sál, vászon), amelyre a mintát fel szeretnéd vinni. A textilt előre mossad meg és vasald ki, hogy szabályos felületet biztosíts.

   2. Minta tervezése: Rajzold vagy vázold fel a tervezett mintát a textil felületén. Itt jön a hideg batikolás egyik lényeges eleme: a viaszt használva zárhatod ki azokat a területeket, amelyeken a festéket nem szeretnéd használni.

   3. Viasz felvitele: Vidd fel a viaszt a minta kijelölésére. A viasz elzárja a textil szálait, így a festék nem fogja azokat átjárni.

   4. Festék felvitele: Használj textilfestéket vagy batikolófestéket, hogy a tervezett minta színezését elvégezd. A festék nem szivárog át a viaszon, csak a nyitott területeken.

   5. Szárítás: Hagyd megszáradni a festéket a textilen.

   6. Viasz eltávolítása: Meleg vasalóval és papírtörlő segítségével olvaszd le a viaszt a textilről. A papírtörlő felszívja a meleg viaszt.

   7. A kész termék mosása: Mosd ki a textilt, hogy a felesleges festéket eltávolítsd, majd hagyd megszáradni.

   A hideg batikolás egy kreatív és egyedi textildíszítési technika, amely lehetővé teszi számodra, hogy saját mintákat és dizájnokat készíts ruhadarabokon és textilfelületeken. Ez a módszer lehetővé teszi a szabadkezet, és fantasztikus eredményeket hozhat létre.

   Az Artemiss festék főbb jellemzők:

   - Magas minőségű reaktív festék.
   - Ideális hideg batikoláshoz és textildíszítéshez.
   - Különböző élénk színekben elérhető.
   - Tartós és mosógépben is mosható a tartósság érdekében.
   - Könnyen használható és keverhető más színekkel a kívánt színárnyalat eléréséhez.

   Használati utasítás:

   Használati útmutató:

   1. A festéshez használjon tisztán természetes anyagokból készült textileket. Ha az anyag adalékanyagot tartalmaz, csökken a színfelvétel képessége.

   2. Öntsön langyos vizet az üvegbe. A hőmérséklet nem haladhatja meg az 50°C-ot – fennáll a színromlás veszélye. Keverjük össze és rázzuk fel alaposan. Hagyja a port alaposan feloldódni, és rázza meg még néhányszor az üveget.

   3. Ahhoz, hogy a színek jól tapadjanak a textílián, a színek felhordása előtt kristályos mosószóda oldatba kell áztatni. Ezt feloldjuk forró vízben - 1 kg szóda elég egy 5 l-es áztatófürdőhöz. Adjunk hozzá 8% konyhasót.

   4. Áztassa be a festendő anyagot a szódaoldatba, és alaposan csavarja ki. Hajtsa össze, és tetszés szerint fűzze fel vagy rántsa fel. Helyezze egy darab műanyagra vagy fóliára, és használja a palackon lévő felhordó kupakot az egyes színek felviteléhez. Csak annyit vigyen fel, amennyi "belefér" az anyagba - a szín ne folyjon körbe.

   5. Csomagolja be a festett textíliát fóliába vagy zacskóba, és óvatosan nyomja össze a kéz nyomásával, hogy a szín jól bejusson a textil közepébe. Ügyeljen arra, hogy a lehető legkevesebb levegő legyen a tasakban.

   6. Hagyja a zacskót becsomagolva legalább 2 órán át (ajánlott 24 órát). Az expozíciós idő befolyásolja az elszíneződés intenzitását.

   7. Ezután csomagolja ki és öblítse le langyos vízben. Amint a felszabaduló színfelesleg megszűnik folyni – azaz a lefolyó víz csak enyhén színeződik el – rögzítse a színeket a textílián "szarvasszappan" (ún. magszappan) segítségével. Szappanozza be az egész textíliát minden oldalról, és alaposan öblítse le.

   8. Ezután öblítse le újra, ezúttal meleg vizet használhat.

   9. Az első két-három alkalommal kézi mosást javasolunk, utána 40°C-on mosható mosógépben.

   10. Ne szárítsa közvetlen napfényben vagy közvetlenül a radiátorokon.

   Termék részletei
   890757-64
   1 Elem

   Adatlap

   Gyártó
   Artemiss
   Szín
   Narancssárga
   Vélemények

   No customer reviews for the moment.

   Write your review

   Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz, 56g, 890757, narancssárga

   Artemiss textilfesték hideg batikoláshoz, 56g, 890757, narancssárga

   Textilfesték hideg batikoláshoz

   Write your review
   4 hasonló termékek ugyanazon kategóriában: