Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Utolsó bejegyzések

 • Készíts mosható / újra használható szájmaszkot
  Készíts mosható / újra használható szájmaszkot
  1478 Megtekintés Like

  Ha szeretnél magadnak, családodnak vagy bárki másnak többször használatos/ mosható szájmaszkot készíteni akkor nem árt ha a szabásminta kiválasztásán túl még figyelembe veszel pár dolgot.Ahhoz, hogy egy maszk újrahasználható legyen olyan anyagból kell készüljön ami bírja a magas hőmérsékleten való mosást, majd száradás után a vasalást is.

  Olvasd tovább
 • Minden amit tudni érdemes az állati eredetű, természetes fonalakról
  Minden amit tudni érdemes az állati eredetű, természetes fonalakról
  3387 Megtekintés Like

  Ismerkedjünk meg a természetes, állati eredetű fonalak alapanyagaival, illetve azokkal, a sok esetben nagyon helyes állatokkal akiktől ezeket a csodákat kapjuk.

  Olvasd tovább
 • Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  1331 Megtekintés Like

  A németországi Schmetz gyár már 160 éve gyárt tűket varrógépekhez. A céget még 1851-ben alapították Herzogenrathban (Németország, Aachen mellett). A Schmetz cég folyamatosan azon dolgozik, hogy számunkra a legjobb minőségű géptűket tudja kinálni, bármilyen anyaghoz és cérnához, a tökéletes varratképért. A Schmetz cég varrótűket gyárt ipari és háztartási varrógépekhez egyaránt.

  Olvasd tovább
 • Foltvarrás első lépései
  Foltvarrás első lépései
  1537 Megtekintés Like

  Lássuk mire is lesz szükséged, ha elvarázsolt a foltvarrás világa és úgy gondolod, hogy bele szeretnél vágni te is az alkotásba. Vannak technikák amiket kézzel kell varrni (pl hatszögek), sőt gyakorlatilag bármit varrhatsz kézzel is, de tudni kell, hogy varrógéppel azért gyorsabb.Ha már elég szépen tudsz egyenesen varrni akkor bele is vághatsz.

  Olvasd tovább
 • Fonalak vastagsága
  Fonalak vastagsága
  3495 Megtekintés Like

  A kötő- és horgoló fonalakat alapjában 8 csoportba oszthatjuk vastagságuk szerint. Nagyon fontos, hogy mielőtt megkezdenéd egy munkádat, kiválaszd a megfelelő vastagságú fonalat a kötésminta alapján. 

  Olvasd tovább
Showing 61 to 65 of 65 (6 Pages)