Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Tag: "Fonal"

  • Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
    Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
    283 Megtekintés Like

    Aki picit járatos a kézi kötő fonalak piacán, világában, tapasztalhatja, hogy nagyon megy a megtévesztés a címkéken. Azt mindenki tudja, hogy a természetes alapanyagok a kötő fonalakban is, értékesebbek és időtállóbbak. Ezért egyes gyártók a címkén a fonal nevével próbálják megtéveszteni a vásárlókat és sajnos ezzel nem követnek el szabálysértést, mert a megtévesztő elnevezés mellett feltüntetik az összetételt is.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
    576 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Aurora egy új fonal a 2022/23-as őszi/téli divatkollekcióból. Nagyon meleg gyapjú fonal, hosszan színátmenetes. Vastag fonal, nagyon haladós és az eredmény csodálatos, színátmenetes lesz.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
    404 Megtekintés Like

    A Nebbia az olasz Lana Gatto gyártó legújabb, 2022/2023-as őszi/téli kollekciójának kötőfonala. A Nebia egy vékonyabb, hosszan színátmenetes fonal, mely szép színátmeneteket ad. 4 es tűvel köthető, 200 méter van az 50 grammos gombolyagon. Nagyon különleges összetételű ez a fonal, mivel hogy 70% extra finom szuper wash merino van benne, 15% selyem és 15% alpaka.

    Olvasd tovább
  • Fonalak festése Columbus textilfestékkel
    Fonalak festése Columbus textilfestékkel
    1312 Megtekintés Like

    Többféle módon festhetünk fonalat Columbus textilfestékkel. Csak természetes fonalat festhetünk: gyapjú (júh, alpaka, jak), pamut, selyem, len. A legtisztább színeket úgy kapjuk ha fehér fonalat festünk, de egy készleten levő számunkra nem szimpatikus színű fonalat is átfesthetünk, vagy akár egy egyszínű fonalból varázsolhatunk színátmenetes fonalat.

    Olvasd tovább
  • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
    Lana Gatto fonalak összehasonlítása
    1093 Megtekintés Like

    A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    915 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

    Olvasd tovább
  • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    2919 Megtekintés Like

    Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

    Olvasd tovább
  • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
    Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
    884 Megtekintés Like

    Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

    Olvasd tovább
  • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
    Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
    1144 Megtekintés Like

    A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
    862 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Sorrento kötő- és horgoló fonalat a sorrentoi citrom ligetek  színe és illata ihlette. Egy újdonság, amelyet Lana Gatto 2021-es tavaszi-nyári szezon divat fonalaként készített Olaszországban!

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    959 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Merinocot fonalától jobb erre az őszi átmeneti időszakra szerintem nincs. Remek alapanyag gyerek holmikhoz is mert nem túl kényes mint egy mohair vagy alpaca, hanem inkább kellemes viseletnek mondanám. 

    Olvasd tovább
  • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
    A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
    1142 Megtekintés Like

    Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

    Olvasd tovább
Showing 1 to 12 of 19 (2 Pages)