Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Tag: "Fonal"

 • Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
  317 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Aurora egy új fonal a 2022/23-as őszi/téli divatkollekcióból. Nagyon meleg gyapjú fonal, hosszan színátmenetes. Vastag fonal, nagyon haladós és az eredmény csodálatos, színátmenetes lesz.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
  213 Megtekintés Like

  A Nebbia az olasz Lana Gatto gyártó legújabb, 2022/2023-as őszi/téli kollekciójának kötőfonala. A Nebia egy vékonyabb, hosszan színátmenetes fonal, mely szép színátmeneteket ad. 4 es tűvel köthető, 200 méter van az 50 grammos gombolyagon. Nagyon különleges összetételű ez a fonal, mivel hogy 70% extra finom szuper wash merino van benne, 15% selyem és 15% alpaka.

  Olvasd tovább
 • Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  833 Megtekintés Like

  Többféle módon festhetünk fonalat Columbus textilfestékkel. Csak természetes fonalat festhetünk: gyapjú (júh, alpaka, jak), pamut, selyem, len. A legtisztább színeket úgy kapjuk ha fehér fonalat festünk, de egy készleten levő számunkra nem szimpatikus színű fonalat is átfesthetünk, vagy akár egy egyszínű fonalból varázsolhatunk színátmenetes fonalat.

  Olvasd tovább
 • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  838 Megtekintés Like

  A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  734 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  2059 Megtekintés Like

  Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

  Olvasd tovább
 • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  629 Megtekintés Like

  Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

  Olvasd tovább
 • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  778 Megtekintés Like

  A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
  645 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Sorrento kötő- és horgoló fonalat a sorrentoi citrom ligetek  színe és illata ihlette. Egy újdonság, amelyet Lana Gatto 2021-es tavaszi-nyári szezon divat fonalaként készített Olaszországban!

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
  730 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Merinocot fonalától jobb erre az őszi átmeneti időszakra szerintem nincs. Remek alapanyag gyerek holmikhoz is mert nem túl kényes mint egy mohair vagy alpaca, hanem inkább kellemes viseletnek mondanám. 

  Olvasd tovább
 • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  856 Megtekintés Like

  Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  1107 Megtekintés Like

  100% egyiptomi pamut horgolócérna. Készíts belőle kötött de inkább horgolt bolerót, mely a legforróbb nyári melegben is hűs viselet lesz. 

  Olvasd tovább
Showing 1 to 12 of 18 (2 Pages)