Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Utolsó bejegyzések

  • Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    1552 Megtekintés Like

    Ha szeretsz kötni vagy még csak most ismerkedsz a kötés csodás világával akkor biztos használsz vagy használni fogsz sorszámlálót. Ezek a kis apróságok nagyon hasznosak, különösem ha bonyolultabb mintát kötünk.

    Olvasd tovább
  • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
    Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
    856 Megtekintés Like

    Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

    Olvasd tovább
  • Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
    Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
    785 Megtekintés Like

    Ha szeretsz alkotni és  a Földre is szeretnél vigyázni akkor ezeket a dolgokat tudnod kell.A 20. század elején megjelentek a műszálas anyagok és így olcsóbb lett a divat. Felgyorsult a ruhaipar is, mint szinte minden.

    Olvasd tovább
  • Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
    Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
    1314 Megtekintés Like

    Azok, akik kardigánokat, dzsekiket kötnek / horgolnak, bizonyára gyakran gondolták, mennyivel jobb lenne bontható cipzárat varrni a ruhadarabba, mint gombokat felvarrni és gomlyukakat készíteni. A szokványos cipzárak nem illeszkednek ilyen szépen a kötött vagy horgolt ruhanemükbe. 

    Olvasd tovább
  • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
    Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
    1114 Megtekintés Like

    A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

    Olvasd tovább
  • Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
    Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
    627 Megtekintés Like

    Amikor már jobban belemélyedtünk a varrás rejtelmeibe előfordulhat, hogy beruházunk egy profibb és modernebb varrógépben. Lehet elkezdtél varrogatni egy örökölt régi varrórgépen amit már “kinőttél”. Az is lehet, hogy bár nem régi gép volt amin megtanultál varrni viszont most, hogy más többet tudsz vágysz egy modernebb gépre. Mikor beruházol egy ujjabb modellbe elgondolkodol mihez is kezdj a régi öreg “barátnőddel” Bármi is legyen az oka a cseréne, valószínűleg előbb vagy utóbb parkoló...

    Olvasd tovább
  • Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
    Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
    4505 Megtekintés Like

    Különféle patentokból és ringlikből a Prymnek nagyon széles választéka megtalálható webáruházunkban. Ár / minőség arányban talán a legjobb választás minden esetben a Prym termékek használata és itt most nem csak a patentokról beszélünk.

    Olvasd tovább
  • Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
    Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
    1298 Megtekintés Like

    Murphy egyik varrós alaptörvénye az, hogy soha nincs a varrókosarunkban a pont szükséges hosszúságú és/vagy színű cipzár. De ez nem törheti meg a kreatív lendületünket azzal hogy el kelljen baktassunk a legközelebbi rövídárú üzletig vagy hogy rendeljünk a netről 

    Olvasd tovább
  • Párhuzamos vonalak varrására mutatunk pár trükköt
    Párhuzamos vonalak varrására mutatunk pár trükköt
    1015 Megtekintés Like

    Ha kezdő varró vagy akkor te is biztosan sokszor elcsodálkoztál egy-egy varrott darabot nézve, hogy milyen szép párhuzamosak a varratok.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
    843 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Sorrento kötő- és horgoló fonalat a sorrentoi citrom ligetek  színe és illata ihlette. Egy újdonság, amelyet Lana Gatto 2021-es tavaszi-nyári szezon divat fonalaként készített Olaszországban!

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    944 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Merinocot fonalától jobb erre az őszi átmeneti időszakra szerintem nincs. Remek alapanyag gyerek holmikhoz is mert nem túl kényes mint egy mohair vagy alpaca, hanem inkább kellemes viseletnek mondanám. 

    Olvasd tovább
  • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
    A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
    1112 Megtekintés Like

    Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

    Olvasd tovább
Showing 37 to 48 of 62 (6 Pages)