Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Utolsó bejegyzések

 • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  828 Megtekintés Like

  Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

  Olvasd tovább
 • Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  749 Megtekintés Like

  Ha szeretsz alkotni és  a Földre is szeretnél vigyázni akkor ezeket a dolgokat tudnod kell.A 20. század elején megjelentek a műszálas anyagok és így olcsóbb lett a divat. Felgyorsult a ruhaipar is, mint szinte minden.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  1278 Megtekintés Like

  Azok, akik kardigánokat, dzsekiket kötnek / horgolnak, bizonyára gyakran gondolták, mennyivel jobb lenne bontható cipzárat varrni a ruhadarabba, mint gombokat felvarrni és gomlyukakat készíteni. A szokványos cipzárak nem illeszkednek ilyen szépen a kötött vagy horgolt ruhanemükbe. 

  Olvasd tovább
 • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  1075 Megtekintés Like

  A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

  Olvasd tovább
 • Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  614 Megtekintés Like

  Amikor már jobban belemélyedtünk a varrás rejtelmeibe előfordulhat, hogy beruházunk egy profibb és modernebb varrógépben. Lehet elkezdtél varrogatni egy örökölt régi varrórgépen amit már “kinőttél”. Az is lehet, hogy bár nem régi gép volt amin megtanultál varrni viszont most, hogy más többet tudsz vágysz egy modernebb gépre. Mikor beruházol egy ujjabb modellbe elgondolkodol mihez is kezdj a régi öreg “barátnőddel” Bármi is legyen az oka a cseréne, valószínűleg előbb vagy utóbb parkoló...

  Olvasd tovább
 • Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
  Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
  4444 Megtekintés Like

  Különféle patentokból és ringlikből a Prymnek nagyon széles választéka megtalálható webáruházunkban. Ár / minőség arányban talán a legjobb választás minden esetben a Prym termékek használata és itt most nem csak a patentokról beszélünk.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  1257 Megtekintés Like

  Murphy egyik varrós alaptörvénye az, hogy soha nincs a varrókosarunkban a pont szükséges hosszúságú és/vagy színű cipzár. De ez nem törheti meg a kreatív lendületünket azzal hogy el kelljen baktassunk a legközelebbi rövídárú üzletig vagy hogy rendeljünk a netről 

  Olvasd tovább
 • Párhuzamos vonalak varrására mutatunk pár trükköt
  Párhuzamos vonalak varrására mutatunk pár trükköt
  990 Megtekintés Like

  Ha kezdő varró vagy akkor te is biztosan sokszor elcsodálkoztál egy-egy varrott darabot nézve, hogy milyen szép párhuzamosak a varratok.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Sorrento fonalat
  819 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Sorrento kötő- és horgoló fonalat a sorrentoi citrom ligetek  színe és illata ihlette. Egy újdonság, amelyet Lana Gatto 2021-es tavaszi-nyári szezon divat fonalaként készített Olaszországban!

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
  934 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Merinocot fonalától jobb erre az őszi átmeneti időszakra szerintem nincs. Remek alapanyag gyerek holmikhoz is mert nem túl kényes mint egy mohair vagy alpaca, hanem inkább kellemes viseletnek mondanám. 

  Olvasd tovább
 • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  1079 Megtekintés Like

  Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  1346 Megtekintés Like

  100% egyiptomi pamut horgolócérna. Készíts belőle kötött de inkább horgolt bolerót, mely a legforróbb nyári melegben is hűs viselet lesz. 

  Olvasd tovább
Showing 37 to 48 of 61 (6 Pages)