Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Népszerű bejegyzések

  • Hogyan fessünk textilt Columbus festékkel. Ruhafestés, textilfestés.
    Hogyan fessünk textilt Columbus festékkel. Ruhafestés, textilfestés.
    7225 Megtekintés
    1 Hozzászólás
    (5.0)
    Like

    A Columbus textilfestékről érdemes tudni, hogy ez egy magyar termék, amit egy nagykőrösi vegyészeti cég gyárt.A Columbus egy por állagú textil festék amivel kiválóan festhetünk pamutot, selymet, gyapjút, lenvásznat és más, kevés műszálat tartalmazó alapanyagot. Nem tartalmaz veszélyes összetevőket!

    Olvasd tovább
  • Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
    Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
    4584 Megtekintés Like

    Különféle patentokból és ringlikből a Prymnek nagyon széles választéka megtalálható webáruházunkban. Ár / minőség arányban talán a legjobb választás minden esetben a Prym termékek használata és itt most nem csak a patentokról beszélünk.

    Olvasd tovább
  • Fonalak vastagsága
    Fonalak vastagsága
    3460 Megtekintés Like

    A kötő- és horgoló fonalakat alapjában 8 csoportba oszthatjuk vastagságuk szerint. Nagyon fontos, hogy mielőtt megkezdenéd egy munkádat, kiválaszd a megfelelő vastagságú fonalat a kötésminta alapján. 

    Olvasd tovább
  • Minden amit tudni érdemes az állati eredetű, természetes fonalakról
    Minden amit tudni érdemes az állati eredetű, természetes fonalakról
    3354 Megtekintés Like

    Ismerkedjünk meg a természetes, állati eredetű fonalak alapanyagaival, illetve azokkal, a sok esetben nagyon helyes állatokkal akiktől ezeket a csodákat kapjuk.

    Olvasd tovább
  • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    2914 Megtekintés Like

    Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

    Olvasd tovább
  • Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
    Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
    2676 Megtekintés Like

    Itt van az ősz, itt van újra. Előkerülnek a puha, meleg zoknik.Ha valami nagyon egyedi lábravalót szeretnél, akkor köss magadnak egy párat, vagy akár többet is. Azok akik megkötöttek egy-két pár zoknit annyira rákattanak, hogy aztán nincs megállás, egymás követik az elkészült zoknik. :)

    Olvasd tovább
  • Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
    Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
    2232 Megtekintés Like

    Néhány kivételtől eltekintve nem igazán szeretünk vasalni :) ugye? Viszont ha foltvarrásra adod a fejed, akkor meg kell békülnöd a vasalóval, mert a foltvarrott munkák készítése közben legalább annyit vasalunk mint amennyit varrunk, ha nem többet.

    Olvasd tovább
  • Milyen horgolótűt vegyek? Horgolótű fajták.
    Milyen horgolótűt vegyek? Horgolótű fajták.
    2066 Megtekintés Like

    A horgolás eredete kissé homályos, de tudjuk, hogy először a tizenkilencedik század elején ütötte fel a fejét Európában, és „pásztorkötésnek” nevezték. A név a pásztorkampóktól ered, amit a A Penélopé holland magazin 1833-ban bemutatott be, és ajánlotta használatát horgolásra durvább fonallal. Eredetileg a drága csipke vásárlásának olcsó alternatívájaként találták ki (a horgolás semmiképpen sem gyors kézimunka, de ha valaha láttál már csipkét készíteni, akkor belátod, hogy a horgolás mégis...

    Olvasd tovább
  • Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
    Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
    1875 Megtekintés Like

    A pólófonal valójában  egy újrahasznosított anyagokból készült fonal, ami hagyomos értelemben nem is fonal. Ahogy a neve is mutatja a pólófonal ugyanabból az anyagból készül, mint a pólók és más hasonló ruhadarabok. A pólófonalat újrahasznosított textíliákból állítják elő, amelyeket egyébként kidobnának a gyárak, így elmondható hogy a pólófonal textilipari hulladékból készül. Mivel textilipari hulladékokból készül, ezért újrahasznosított és zöld terméknek számít. Gyakorlatilag, ipari léptékű...

    Olvasd tovább
  • Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
    Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
    1863 Megtekintés Like

    Az olló megjelenésének története az ősi időkig nyúlik vissza. A legelső ollót a juhok megnyírására használták. Kb 3500 évvel ezelőtt történt, amikor először két pengét összekapcsoltak, mint egy csipeszt. Ez a találmány, bár működött, nem volt túlságosan ergonómikus, nem egy középponti tengely körül forogtak a pengék, hanem egyszerűen kézzel összenyomódtak. De annak ellenére, hogy kényelmetlen volt a használata, ez a kezdetleges olló, több mint kétezer évig létezett alapvető változások nélkül.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Vlieseline Style-Vil szivacsos merevitőt
    Ismerd meg a Vlieseline Style-Vil szivacsos merevitőt
    1643 Megtekintés Like

    Ez a szivacsos merevítő remekül használható mobiltelefonok és szemüvegek védőtokjainak a készítéséhez, de magyszerű lehet táskák, sapkák, ruha vállak stb stabilizálására.

    Olvasd tovább
  • Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    1586 Megtekintés Like

    Ha szeretsz kötni vagy még csak most ismerkedsz a kötés csodás világával akkor biztos használsz vagy használni fogsz sorszámlálót. Ezek a kis apróságok nagyon hasznosak, különösem ha bonyolultabb mintát kötünk.

    Olvasd tovább
Showing 1 to 12 of 63 (6 Pages)