Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Utolsó bejegyzések

 • Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  1346 Megtekintés Like

  Többféle módon festhetünk fonalat Columbus textilfestékkel. Csak természetes fonalat festhetünk: gyapjú (júh, alpaka, jak), pamut, selyem, len. A legtisztább színeket úgy kapjuk ha fehér fonalat festünk, de egy készleten levő számunkra nem szimpatikus színű fonalat is átfesthetünk, vagy akár egy egyszínű fonalból varázsolhatunk színátmenetes fonalat.

  Olvasd tovább
 • Kelmék/textíliák, ruhadarabok festése Columbus-al
  Kelmék/textíliák, ruhadarabok festése Columbus-al
  1135 Megtekintés Like

  Többféle módon is festhetünk kelmét Columbus festékekkel. A Columbus egy por állagú textil festék amivel kiválóan festhetünk pamutot, selymet, gyapjút, lenvásznat és más, kevés műszálat tartalmazó alapanyagot. 

  Olvasd tovább
 • Hogyan fessünk textilt Columbus festékkel. Ruhafestés, textilfestés.
  Hogyan fessünk textilt Columbus festékkel. Ruhafestés, textilfestés.
  7312 Megtekintés
  1 Hozzászólás
  (5.0)
  Like

  A Columbus textilfestékről érdemes tudni, hogy ez egy magyar termék, amit egy nagykőrösi vegyészeti cég gyárt.A Columbus egy por állagú textil festék amivel kiválóan festhetünk pamutot, selymet, gyapjút, lenvásznat és más, kevés műszálat tartalmazó alapanyagot. Nem tartalmaz veszélyes összetevőket!

  Olvasd tovább
 • Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
  Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
  1918 Megtekintés Like

  A pólófonal valójában  egy újrahasznosított anyagokból készült fonal, ami hagyomos értelemben nem is fonal. Ahogy a neve is mutatja a pólófonal ugyanabból az anyagból készül, mint a pólók és más hasonló ruhadarabok. A pólófonalat újrahasznosított textíliákból állítják elő, amelyeket egyébként kidobnának a gyárak, így elmondható hogy a pólófonal textilipari hulladékból készül. Mivel textilipari hulladékokból készül, ezért újrahasznosított és zöld terméknek számít. Gyakorlatilag, ipari léptékű...

  Olvasd tovább
 • Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  1156 Megtekintés Like

  Beszéljünk pár szót a kötésben és horgolásban használatos mércékről és vonalzókról.  Hasznos kis segédeszközök, melyek nélkül nehezen tudnánk meglenni. 

  Olvasd tovább
 • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  1121 Megtekintés Like

  A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

  Olvasd tovább
 • Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
  Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
  1913 Megtekintés Like

  Az olló megjelenésének története az ősi időkig nyúlik vissza. A legelső ollót a juhok megnyírására használták. Kb 3500 évvel ezelőtt történt, amikor először két pengét összekapcsoltak, mint egy csipeszt. Ez a találmány, bár működött, nem volt túlságosan ergonómikus, nem egy középponti tengely körül forogtak a pengék, hanem egyszerűen kézzel összenyomódtak. De annak ellenére, hogy kényelmetlen volt a használata, ez a kezdetleges olló, több mint kétezer évig létezett alapvető változások nélkül.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  933 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

  Olvasd tovább
 • Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
  Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
  2714 Megtekintés Like

  Itt van az ősz, itt van újra. Előkerülnek a puha, meleg zoknik.Ha valami nagyon egyedi lábravalót szeretnél, akkor köss magadnak egy párat, vagy akár többet is. Azok akik megkötöttek egy-két pár zoknit annyira rákattanak, hogy aztán nincs megállás, egymás követik az elkészült zoknik. :)

  Olvasd tovább
 • Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
  Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
  2268 Megtekintés Like

  Néhány kivételtől eltekintve nem igazán szeretünk vasalni :) ugye? Viszont ha foltvarrásra adod a fejed, akkor meg kell békülnöd a vasalóval, mert a foltvarrott munkák készítése közben legalább annyit vasalunk mint amennyit varrunk, ha nem többet.

  Olvasd tovább
 • Ismered a hajócsipkét vagy frivolitást?
  Ismered a hajócsipkét vagy frivolitást?
  1080 Megtekintés Like

  Hihetetlen milyen légies csipke kiegészítőket és ékszereket készítenek ennek a kézimunkának a mesterei ezzel a technikával.Az interneten rengeteg leírás, minta és készítési videó található. Ha szereted a nagyon pepecs, számolgatós, odafigyelős extra finom és légies kézimunkákat, akkor érdemes megpróbálkoznod a frivolitással.

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  1092 Megtekintés Like

  Ha téged is elvarázsoltak már a foltvarrott tárgyak akkor érdemes először is megismerkedned az anyagokkal. Nagyon fontos milyen anyagból dolgozunk. A foltvarráshoz a legjobb a nem nyúlós 100% pamutvászon.

  Olvasd tovább
Showing 25 to 36 of 65 (6 Pages)