Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Ajánlott bejegyzések

 • A textilbőr varrása – praktikus tippek és tanácsok
  A textilbőr varrása – praktikus tippek és tanácsok
  179 Megtekintés Like

  Leginkább táskák és más kiegészítők varrásához szoktunk használni bőrt, ökobőrt (műbőrt) vagy textilbőrt. Ezekkel az anyagokkal nem olyan könnyű dolgozni, de mire elolvasod ezt a blogbejegyzést meglátod, hogy nem is nagy ördöngősség. 

  Olvasd tovább
 • Az elasztikus anyagok varrása: tippek és trükkök
  Az elasztikus anyagok varrása: tippek és trükkök
  187 Megtekintés Like

  Az elasztikus anyagok varrása kihívást jelenthet, de a megfelelő technikák és eszközök használatával könnyen elérhető a professzionális eredmény. Íme néhány tipp és trükk, amelyeket érdemes szem előtt tartani az elasztikus anyagok varrásakor.

  Olvasd tovább
 • A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
  A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
  256 Megtekintés Like

  Számos pozitív hatással van az ember szervezetére a kézimunkázás. Kering egy általános tévhit mi szerint a kézimunkázás öreges dolog, nyugdíjas nagymamák elfoglaltsága. Sokan gondolják azt is, hogy csupán a téli, morcos időt alkalmas arra, hogy elüssük az időt egy kis kézimunkával. Ez utóbbiba van egy kis igazság is, mert tényleg sokan ebben az időszakban horgolnak, kötnek, hímeznek, mert a sötét téli délutánokon inkább bekuckóznak a meleg lakásban és alkotnak. De azért ez nem teljesen igaz....

  Olvasd tovább
 • Hogyan kerül a hímzésminta a papírról a textilre?
  Hogyan kerül a hímzésminta a papírról a textilre?
  341 Megtekintés Like

  Tanuld meg, hogyan viheted át a hímzésmintát a papírról a textilre egyszerűen és pontosan! Több módon is a textilre varázsolhatod a kihímzendő mintát. Ebben a bejegyzésben bemutatjuk a leggyakoribb technikákat.

  Olvasd tovább
 • Textil ragasztók - melyik mire jó
  Textil ragasztók - melyik mire jó
  289 Megtekintés Like

  A legtöbb esetben textilek ragasztására nem alkalmasak a hagyományos vagy iskolai ragasztók. Hogy miért? Azért mert a többsége nem tűnik el mosásra és kemény, merev felületed ad, de akár foltot is hagyhat a textileken.

  Olvasd tovább
 • Chiaogoo kötőtűk: kiváló minőségű eszközök a kötés és horgolás szerelmeseinek
  Chiaogoo kötőtűk: kiváló minőségű eszközök a kötés és horgolás szerelmeseinek
  231 Megtekintés Like

  A Chiaogoo kötőtűk kiváló minőségükkel, kényelmükkel és sokoldalúságukkal kiemelkednek a többi közül. Ha komolyan veszed a kötést, és csak a legjobb eszközökkel szeretnéd végezni a munkát, akkor a Chiaogoo kötőtűk a legjobb választás számodra. Ne habozz, válaszd a minőséget és a kényelmet a kötés során! Ismerd meg a Chiaogoo kötőtűk széles választékát, és tedd még élvezetesebbé a kötési élményt!

  Olvasd tovább
 • Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
  Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
  274 Megtekintés Like

  Aki picit járatos a kézi kötő fonalak piacán, világában, tapasztalhatja, hogy nagyon megy a megtévesztés a címkéken. Azt mindenki tudja, hogy a természetes alapanyagok a kötő fonalakban is, értékesebbek és időtállóbbak. Ezért egyes gyártók a címkén a fonal nevével próbálják megtéveszteni a vásárlókat és sajnos ezzel nem követnek el szabálysértést, mert a megtévesztő elnevezés mellett feltüntetik az összetételt is.

  Olvasd tovább
 • Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel
  Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel
  260 Megtekintés Like

  Textilfestés mikrohullámú sütőben Columbusz festékkel

  Olvasd tovább
 • A Varródobozok, varrókosarak és kézimunka tárolók: a kézművesek legjobb barátai
  A Varródobozok, varrókosarak és kézimunka tárolók: a kézművesek legjobb barátai
  588 Megtekintés Like

  Az egyik legfontosabb dolog, amit egy szenvedélyes kézműves megtehet, az az, hogy rendszert teremt a kreatív tevékenységeihez. A varródobozok, varrókosarak és egyéb kézimunka tárolók olyan eszközök, amelyek segítenek nekünk rendezetten és hatékonyan tartani az összes szükséges kelléket. Ezek a praktikus tárolók nem csak a rendszerezést segítik elő, hanem kreativitásunkat is fokozzák. Lássuk, miért olyan hasznosak ezek a tárolók a kézművesek számára.

  Olvasd tovább
 • Nemezgyapjú kisokos: minden, amit tudni érdemes
  Nemezgyapjú kisokos: minden, amit tudni érdemes
  471 Megtekintés Like

  Amikor a nemezelésről és kézimunkáról van szó, a nemezgyapjú egy olyan alapanyag, amely számtalan lehetőséget és kreatív inspirációt rejt magában. Ez a természetes, gyapjú alapanyag nemcsak hihetetlenül sokoldalú, hanem fenntartható is. Ebben a cikkben bemutatjuk a nemezgyapjút, és megosztjuk veled néhány érdekes tényt és hasznos információt.

  Olvasd tovább
 • A nemezgyapjú: természetes szépség a fenntarthatóság jegyében
  A nemezgyapjú: természetes szépség a fenntarthatóság jegyében
  340 Megtekintés Like

  Az elmúlt években egyre nőtt az érdeklődésünk a fenntarthatóság iránt, és egyre többen keresik a lehetőségeket arra, hogy a mindennapi életünkben is környezetbarát döntéseket hozzunk. Ebben a kontextusban egy olyan hagyományos anyagot ismertünk meg újra, amely évezredek óta része az emberi kultúrának: a nemezgyapjút. A nemezgyapjú nem csak rendkívül természetes és fenntartható, de lehetővé teszi számunkra, hogy saját kreativitásunkat is kibontsuk, hiszen a nemezelés egy izgalmas és...

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszunk körkést patchworkhöz
  Hogyan válasszunk körkést patchworkhöz
  409 Megtekintés Like

  A patchwork készítése során a körkés egy elengedhetetlen eszköz, amely segít pontos és egyenletes textildarabok kivágásában. Ebben a blogbejegyzésben megosztok néhány hasznos tanácsot a körkés kiválasztásához, és kiemelve a Prym körkés előnyeit. 

  Olvasd tovább
Showing 1 to 12 of 63 (6 Pages)