Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

 • Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  614 Megtekintés Like

  Ha téged is elvarázsoltak már a foltvarrott tárgyak akkor érdemes először is megismerkedned az anyagokkal. Nagyon fontos milyen anyagból dolgozunk. A foltvarráshoz a legjobb a nem nyúlós 100% pamutvászon.

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  1335 Megtekintés Like

  Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

  Olvasd tovább
 • Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  436 Megtekintés Like

  Tudom, hogy sokan varrogatnak kis bodykat és más helyes kiegészítőket kicsiknek. A kis bodyk alsó részén pl jó szolgálatot tesznek az úgy nevezett jersey patentek.

  Olvasd tovább
 • Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  344 Megtekintés Like

  A Magyar Foltvarró Céh idén is megszervezi az OFF-ot, a látogatók egy része nyakba akasztható kis ollótartókat kap majd ajándékba.

  Olvasd tovább
 • Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
  Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
  743 Megtekintés Like

  Ha szeretsz kötni vagy még csak most ismerkedsz a kötés csodás világával akkor biztos használsz vagy használni fogsz sorszámlálót. Ezek a kis apróságok nagyon hasznosak, különösem ha bonyolultabb mintát kötünk.

  Olvasd tovább
 • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  479 Megtekintés Like

  Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

  Olvasd tovább
 • Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  383 Megtekintés Like

  Ha szeretsz alkotni és  a Földre is szeretnél vigyázni akkor ezeket a dolgokat tudnod kell.A 20. század elején megjelentek a műszálas anyagok és így olcsóbb lett a divat. Felgyorsult a ruhaipar is, mint szinte minden.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  759 Megtekintés Like

  Azok, akik kardigánokat, dzsekiket kötnek / horgolnak, bizonyára gyakran gondolták, mennyivel jobb lenne bontható cipzárat varrni a ruhadarabba, mint gombokat felvarrni és gomlyukakat készíteni. A szokványos cipzárak nem illeszkednek ilyen szépen a kötött vagy horgolt ruhanemükbe. 

  Olvasd tovább
 • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  546 Megtekintés Like

  A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

  Olvasd tovább
 • Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  362 Megtekintés Like

  Amikor már jobban belemélyedtünk a varrás rejtelmeibe előfordulhat, hogy beruházunk egy profibb és modernebb varrógépben. Lehet elkezdtél varrogatni egy örökölt régi varrórgépen amit már “kinőttél”. Az is lehet, hogy bár nem régi gép volt amin megtanultál varrni viszont most, hogy más többet tudsz vágysz egy modernebb gépre. Mikor beruházol egy ujjabb modellbe elgondolkodol mihez is kezdj a régi öreg “barátnőddel” Bármi is legyen az oka a cseréne, valószínűleg előbb vagy utóbb parkoló...

  Olvasd tovább
 • Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
  Hogyan használjam a Prym patentozó fogót
  2453 Megtekintés Like

  Különféle patentokból és ringlikből a Prymnek nagyon széles választéka megtalálható webáruházunkban. Ár / minőség arányban talán a legjobb választás minden esetben a Prym termékek használata és itt most nem csak a patentokról beszélünk.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  695 Megtekintés Like

  Murphy egyik varrós alaptörvénye az, hogy soha nincs a varrókosarunkban a pont szükséges hosszúságú és/vagy színű cipzár. De ez nem törheti meg a kreatív lendületünket azzal hogy el kelljen baktassunk a legközelebbi rövídárú üzletig vagy hogy rendeljünk a netről 

  Olvasd tovább
Showing 13 to 24 of 42 (4 Pages)