Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Népszerű bejegyzések

 • Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  Zöld érvek a természetes textil- és fonal alapanyagok mellett
  621 Megtekintés Like

  Fontos tudni, hogy minden növényi vagy állati eredetű textil- és fonal alapanyag “természetes”. Ezen alapanyagok mellett és ellen is szólnak érvek. Azt azonban le kell szögezni, hogy bármelyiket is választjuk a műszálas, főleg az akril helyett csak jobb lehet.

  Olvasd tovább
 • Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  576 Megtekintés Like

  Tudom, hogy sokan varrogatnak kis bodykat és más helyes kiegészítőket kicsiknek. A kis bodyk alsó részén pl jó szolgálatot tesznek az úgy nevezett jersey patentek.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gallo MALIBÙ kötő/horgoló fonalat
  Ismerd meg a Lana Gallo MALIBÙ kötő/horgoló fonalat
  550 Megtekintés Like

  Lana Gatto MALIBÙ kötő/horgoló fonal. Kiváló minőségű, színátmenetes olasz kötőfonal. A 2020-as év egyik fashion, divat fonala a MALIBÙ. 100% bambusz fonal, ezért a nyári melegekben is megfelelően hűs, kellemes viselet lehet belőle.

  Olvasd tovább
 • Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  Zöld érvek a műszálas anyagok ellen
  523 Megtekintés Like

  Ha szeretsz alkotni és  a Földre is szeretnél vigyázni akkor ezeket a dolgokat tudnod kell.A 20. század elején megjelentek a műszálas anyagok és így olcsóbb lett a divat. Felgyorsult a ruhaipar is, mint szinte minden.

  Olvasd tovább
 • Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  Mihez kezdjünk a régi varrógépünkkel, ha már szintet léptünk a varrásban?
  462 Megtekintés Like

  Amikor már jobban belemélyedtünk a varrás rejtelmeibe előfordulhat, hogy beruházunk egy profibb és modernebb varrógépben. Lehet elkezdtél varrogatni egy örökölt régi varrórgépen amit már “kinőttél”. Az is lehet, hogy bár nem régi gép volt amin megtanultál varrni viszont most, hogy más többet tudsz vágysz egy modernebb gépre. Mikor beruházol egy ujjabb modellbe elgondolkodol mihez is kezdj a régi öreg “barátnőddel” Bármi is legyen az oka a cseréne, valószínűleg előbb vagy utóbb parkoló...

  Olvasd tovább
 • Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  456 Megtekintés Like

  A Magyar Foltvarró Céh idén is megszervezi az OFF-ot, a látogatók egy része nyakba akasztható kis ollótartókat kap majd ajándékba.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
  309 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Aurora egy új fonal a 2022/23-as őszi/téli divatkollekcióból. Nagyon meleg gyapjú fonal, hosszan színátmenetes. Vastag fonal, nagyon haladós és az eredmény csodálatos, színátmenetes lesz.

  Olvasd tovább
 • Tépőzár kisokos. Tudj meg többet a tőpőzárakról
  Tépőzár kisokos. Tudj meg többet a tőpőzárakról
  308 Megtekintés Like

  A tépőzárak, vagy más néven tépőcsatok, egy rendkívül hasznos találmány, amelyet a mindennapokban gyakran használunk. Az első tépőzárakat a 20. század elején fejlesztették ki, és azóta egyre népszerűbbek lettek. A tépőzárak különböző típusai és méretei kaphatók, és széles körben alkalmazzák az iparban, a divatiparban, az egészségügyi ágazatban és az építőiparban.

  Olvasd tovább
 • Tippek, eszközök zoknikötéshez
  Tippek, eszközök zoknikötéshez
  266 Megtekintés Like

  A harisnya- vagy zoknikötés egy elterjedt hobby, amelyet sok ember élvez. Azért is népszerű, mert kreatív, izgalmas, és kézügyességet fejlesztő tevékenység. Azok számára, akik újra felfedezik ezt az ősi technikát, a harisnyakötés kihívást jelenthet, de amint megtanulják, örömöt okozhat és lehetővé teszi, hogy saját maguknak és szeretteiknek készítsenek egyedi, minőségi zoknikat.

  Olvasd tovább
 • A kötés és horgolás előnyei a fizikai és mentális egészségre
  A kötés és horgolás előnyei a fizikai és mentális egészségre
  253 Megtekintés Like

  Sok ember számára a kötés és horgolás a szabadidős tevékenységek körébe tartozik, azonban ezek a tevékenységek sokkal többet nyújtanak, mint pusztán időtöltés. A kötés és horgolás rengeteg előnnyel jár, legyen az mentális vagy fizikai egészségünk javítása, kreatív kifejezés, vagy akár lehetőség a közösség építésére.

  Olvasd tovább
 • Foltvarró találkozók. Miért érdemes résztvenni rajtuk?
  Foltvarró találkozók. Miért érdemes résztvenni rajtuk?
  215 Megtekintés Like

  A foltvarró workshopok és találkozók lehetőséget adnak az embereknek, hogy együtt dolgozzanak, megosszák tapasztalataikat, tanuljanak egymástól, és egy kreatív közösség részévé váljanak.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
  208 Megtekintés Like

  A Nebbia az olasz Lana Gatto gyártó legújabb, 2022/2023-as őszi/téli kollekciójának kötőfonala. A Nebia egy vékonyabb, hosszan színátmenetes fonal, mely szép színátmeneteket ad. 4 es tűvel köthető, 200 méter van az 50 grammos gombolyagon. Nagyon különleges összetételű ez a fonal, mivel hogy 70% extra finom szuper wash merino van benne, 15% selyem és 15% alpaka.

  Olvasd tovább
Showing 37 to 48 of 49 (5 Pages)