Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Népszerű bejegyzések

 • Foltvarrás első lépései
  Foltvarrás első lépései
  1541 Megtekintés Like

  Lássuk mire is lesz szükséged, ha elvarázsolt a foltvarrás világa és úgy gondolod, hogy bele szeretnél vágni te is az alkotásba. Vannak technikák amiket kézzel kell varrni (pl hatszögek), sőt gyakorlatilag bármit varrhatsz kézzel is, de tudni kell, hogy varrógéppel azért gyorsabb.Ha már elég szépen tudsz egyenesen varrni akkor bele is vághatsz.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Vlieseline Decovil bevasalós, bőrhatású merevitőt
  Ismerd meg a Vlieseline Decovil bevasalós, bőrhatású merevitőt
  1536 Megtekintés Like

  A speciális technikával előállított bőr-hatású merevítő amit nagyszerűen használhatunk táskák, övek, pénztárcák, táska válpántok, stb készítésére.

  Olvasd tovább
 • Készíts mosható / újra használható szájmaszkot
  Készíts mosható / újra használható szájmaszkot
  1480 Megtekintés Like

  Ha szeretnél magadnak, családodnak vagy bárki másnak többször használatos/ mosható szájmaszkot készíteni akkor nem árt ha a szabásminta kiválasztásán túl még figyelembe veszel pár dolgot.Ahhoz, hogy egy maszk újrahasználható legyen olyan anyagból kell készüljön ami bírja a magas hőmérsékleten való mosást, majd száradás után a vasalást is.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  1431 Megtekintés Like

  100% egyiptomi pamut horgolócérna. Készíts belőle kötött de inkább horgolt bolerót, mely a legforróbb nyári melegben is hűs viselet lesz. 

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Vlieseline H640, közepes vastagságú ragasztós közbélést
  Ismerd meg a Vlieseline H640, közepes vastagságú ragasztós közbélést
  1428 Megtekintés Like

  Közepes vastagságú, bevasalható, ragasztós, műszálas közbélés, quiltekhez. Eggyik oldalán sok-sok ragasztó pöttyel van ellátva, így az alaphoz rögzithető, tűzés előtt, folt munkáknál.

  Olvasd tovább
 • Tépőzár kisokos. Tudj meg többet a tőpőzárakról
  Tépőzár kisokos. Tudj meg többet a tőpőzárakról
  1392 Megtekintés Like

  A tépőzárak, vagy más néven tépőcsatok, egy rendkívül hasznos találmány, amelyet a mindennapokban gyakran használunk. Az első tépőzárakat a 20. század elején fejlesztették ki, és azóta egyre népszerűbbek lettek. A tépőzárak különböző típusai és méretei kaphatók, és széles körben alkalmazzák az iparban, a divatiparban, az egészségügyi ágazatban és az építőiparban.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  1366 Megtekintés Like

  Murphy egyik varrós alaptörvénye az, hogy soha nincs a varrókosarunkban a pont szükséges hosszúságú és/vagy színű cipzár. De ez nem törheti meg a kreatív lendületünket azzal hogy el kelljen baktassunk a legközelebbi rövídárú üzletig vagy hogy rendeljünk a netről 

  Olvasd tovább
 • Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  1359 Megtekintés Like

  Azok, akik kardigánokat, dzsekiket kötnek / horgolnak, bizonyára gyakran gondolták, mennyivel jobb lenne bontható cipzárat varrni a ruhadarabba, mint gombokat felvarrni és gomlyukakat készíteni. A szokványos cipzárak nem illeszkednek ilyen szépen a kötött vagy horgolt ruhanemükbe. 

  Olvasd tovább
 • Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  1335 Megtekintés Like

  Többféle módon festhetünk fonalat Columbus textilfestékkel. Csak természetes fonalat festhetünk: gyapjú (júh, alpaka, jak), pamut, selyem, len. A legtisztább színeket úgy kapjuk ha fehér fonalat festünk, de egy készleten levő számunkra nem szimpatikus színű fonalat is átfesthetünk, vagy akár egy egyszínű fonalból varázsolhatunk színátmenetes fonalat.

  Olvasd tovább
 • Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  1333 Megtekintés Like

  A németországi Schmetz gyár már 160 éve gyárt tűket varrógépekhez. A céget még 1851-ben alapították Herzogenrathban (Németország, Aachen mellett). A Schmetz cég folyamatosan azon dolgozik, hogy számunkra a legjobb minőségű géptűket tudja kinálni, bármilyen anyaghoz és cérnához, a tökéletes varratképért. A Schmetz cég varrótűket gyárt ipari és háztartási varrógépekhez egyaránt.

  Olvasd tovább
 • Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  Növényi eredetű kötő- és horgoló fonal kisokos
  1165 Megtekintés Like

  A szálasanyagok a textilipar nyersanyagainak összefoglaló neve. Ez a kifejezés a nyersanyagok külső megjelenési formájára utal, mivel hosszuk sok nagyságrenddel nagyobb, mint az átmérőjük. Ahhoz, hogy a szálasanyagokból fonalakat lehessen fonni, műszakilag legalább 5 mm, gazdaságossági szempontból legalább 10 mm hosszúnak kell lenniük. Azonban szálasanyagokból nem csak fonalakat készítenek, a textiliparnak vannak más eljárásai is, amelyek nem fonalakat használnak fel, hanem a szálasanyagokból...

  Olvasd tovább
 • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  1159 Megtekintés Like

  Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

  Olvasd tovább
Showing 13 to 24 of 65 (6 Pages)