Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Népszerű bejegyzések

 • Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
  Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
  1110 Megtekintés Like

  Ha szeretsz kötni vagy még csak most ismerkedsz a kötés csodás világával akkor biztos használsz vagy használni fogsz sorszámlálót. Ezek a kis apróságok nagyon hasznosak, különösem ha bonyolultabb mintát kötünk.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Cable5 kötő/horgoló fonalat
  1100 Megtekintés Like

  100% egyiptomi pamut horgolócérna. Készíts belőle kötött de inkább horgolt bolerót, mely a legforróbb nyári melegben is hűs viselet lesz. 

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Vlieseline H640, közepes vastagságú ragasztós közbélést
  Ismerd meg a Vlieseline H640, közepes vastagságú ragasztós közbélést
  1082 Megtekintés Like

  Közepes vastagságú, bevasalható, ragasztós, műszálas közbélés, quiltekhez. Eggyik oldalán sok-sok ragasztó pöttyel van ellátva, így az alaphoz rögzithető, tűzés előtt, folt munkáknál.

  Olvasd tovább
 • Foltvarrás első lépései
  Foltvarrás első lépései
  1078 Megtekintés Like

  Lássuk mire is lesz szükséged, ha elvarázsolt a foltvarrás világa és úgy gondolod, hogy bele szeretnél vágni te is az alkotásba. Vannak technikák amiket kézzel kell varrni (pl hatszögek), sőt gyakorlatilag bármit varrhatsz kézzel is, de tudni kell, hogy varrógéppel azért gyorsabb.Ha már elég szépen tudsz egyenesen varrni akkor bele is vághatsz.

  Olvasd tovább
 • Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  Hogyan rögzítsek cipzárt kötött kardigánba?
  995 Megtekintés Like

  Azok, akik kardigánokat, dzsekiket kötnek / horgolnak, bizonyára gyakran gondolták, mennyivel jobb lenne bontható cipzárat varrni a ruhadarabba, mint gombokat felvarrni és gomlyukakat készíteni. A szokványos cipzárak nem illeszkednek ilyen szépen a kötött vagy horgolt ruhanemükbe. 

  Olvasd tovább
 • Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  Minden amit tudni érdemes  a Schmetz varrógéptűiről
  986 Megtekintés Like

  A németországi Schmetz gyár már 160 éve gyárt tűket varrógépekhez. A céget még 1851-ben alapították Herzogenrathban (Németország, Aachen mellett). A Schmetz cég folyamatosan azon dolgozik, hogy számunkra a legjobb minőségű géptűket tudja kinálni, bármilyen anyaghoz és cérnához, a tökéletes varratképért. A Schmetz cég varrótűket gyárt ipari és háztartási varrógépekhez egyaránt.

  Olvasd tovább
 • Milyen horgolótűt vegyek? Horgolótű fajták.
  Milyen horgolótűt vegyek? Horgolótű fajták.
  965 Megtekintés Like

  A horgolás eredete kissé homályos, de tudjuk, hogy először a tizenkilencedik század elején ütötte fel a fejét Európában, és „pásztorkötésnek” nevezték. A név a pásztorkampóktól ered, amit a A Penélopé holland magazin 1833-ban bemutatott be, és ajánlotta használatát horgolásra durvább fonallal. Eredetileg a drága csipke vásárlásának olcsó alternatívájaként találták ki (a horgolás semmiképpen sem gyors kézimunka, de ha valaha láttál már csipkét készíteni, akkor belátod, hogy a horgolás mégis...

  Olvasd tovább
 • Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  Hogyan rövídithetünk egy cipzárat ha túl hosszú?
  928 Megtekintés Like

  Murphy egyik varrós alaptörvénye az, hogy soha nincs a varrókosarunkban a pont szükséges hosszúságú és/vagy színű cipzár. De ez nem törheti meg a kreatív lendületünket azzal hogy el kelljen baktassunk a legközelebbi rövídárú üzletig vagy hogy rendeljünk a netről 

  Olvasd tovább
 • A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  A Lana Gatto Mini Soft, Super Soft, Maxi Soft fonalcsalád
  844 Megtekintés Like

  Ez a trió három nagyon szuper, 100% szuper puha merinó gyapjúból áll, amiből szinte bármi köthető a hővösebb vagy hideg napokra. Kimondott ajánlott akár pici baba holmikhoz is, annyira finom puha. Gépben ugyan nem mosható, de ezért a kis kellemetlenségért bőven kárpótol a természetessége és extra puhasága, na meg a sok szép szín amiben kapható.

  Olvasd tovább
 • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  829 Megtekintés Like

  A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

  Olvasd tovább
 • Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  Fonalak festése Columbus textilfestékkel
  820 Megtekintés Like

  Többféle módon festhetünk fonalat Columbus textilfestékkel. Csak természetes fonalat festhetünk: gyapjú (júh, alpaka, jak), pamut, selyem, len. A legtisztább színeket úgy kapjuk ha fehér fonalat festünk, de egy készleten levő számunkra nem szimpatikus színű fonalat is átfesthetünk, vagy akár egy egyszínű fonalból varázsolhatunk színátmenetes fonalat.

  Olvasd tovább
 • Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  800 Megtekintés Like

  Beszéljünk pár szót a kötésben és horgolásban használatos mércékről és vonalzókról.  Hasznos kis segédeszközök, melyek nélkül nehezen tudnánk meglenni. 

  Olvasd tovább
Showing 13 to 24 of 49 (5 Pages)