Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Tag: "Kötőfonal"

  • Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
    Miért nagyon fontos, hogy figyelmesen tanulmányozzuk a fonalak címkéjét?
    273 Megtekintés Like

    Aki picit járatos a kézi kötő fonalak piacán, világában, tapasztalhatja, hogy nagyon megy a megtévesztés a címkéken. Azt mindenki tudja, hogy a természetes alapanyagok a kötő fonalakban is, értékesebbek és időtállóbbak. Ezért egyes gyártók a címkén a fonal nevével próbálják megtéveszteni a vásárlókat és sajnos ezzel nem követnek el szabálysértést, mert a megtévesztő elnevezés mellett feltüntetik az összetételt is.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Aurora kötőfonalat
    568 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Aurora egy új fonal a 2022/23-as őszi/téli divatkollekcióból. Nagyon meleg gyapjú fonal, hosszan színátmenetes. Vastag fonal, nagyon haladós és az eredmény csodálatos, színátmenetes lesz.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Nebbia kötőfonalat
    392 Megtekintés Like

    A Nebbia az olasz Lana Gatto gyártó legújabb, 2022/2023-as őszi/téli kollekciójának kötőfonala. A Nebia egy vékonyabb, hosszan színátmenetes fonal, mely szép színátmeneteket ad. 4 es tűvel köthető, 200 méter van az 50 grammos gombolyagon. Nagyon különleges összetételű ez a fonal, mivel hogy 70% extra finom szuper wash merino van benne, 15% selyem és 15% alpaka.

    Olvasd tovább
  • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
    Lana Gatto fonalak összehasonlítása
    1086 Megtekintés Like

    A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    911 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

    Olvasd tovább
  • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    2895 Megtekintés Like

    Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Merinocot fonalat
    953 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Merinocot fonalától jobb erre az őszi átmeneti időszakra szerintem nincs. Remek alapanyag gyerek holmikhoz is mert nem túl kényes mint egy mohair vagy alpaca, hanem inkább kellemes viseletnek mondanám. 

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto SURF kötő/horgoló fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto SURF kötő/horgoló fonalat
    937 Megtekintés Like

    Lana Gatto SURF buklé kötő/horgoló fonal. Kiváló minőségű olasz kötőfonal. A 2020-as év egyik fashion, divat fonala a SURF.

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Los Angeles kötő/horgoló fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Los Angeles kötő/horgoló fonalat
    898 Megtekintés Like

    Lana Gatto - Los Angeles kötő/horgoló fonal. Kiváló minőségű, színátmenetes olasz kötőfonal. A viszkóznak hála érdekes, nem túl tolakodó fényes szálak láthatóak benne és a len tartalmának köszönhetően, természetesen együtt a pamuttal egy nagyon kellemes nyári viselet lehet belőle.  Kötni és horgolni is lehet, legfőképpen nyári darabokat, ami a legnagyobb melegben is kellemes viselet lehet.

    Olvasd tovább
  • Fonalak vastagsága
    Fonalak vastagsága
    3440 Megtekintés Like

    A kötő- és horgoló fonalakat alapjában 8 csoportba oszthatjuk vastagságuk szerint. Nagyon fontos, hogy mielőtt megkezdenéd egy munkádat, kiválaszd a megfelelő vastagságú fonalat a kötésminta alapján. 

    Olvasd tovább
Showing 1 to 10 of 10 (1 Page)