Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Tag: "Kötés"

  • A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
    A kézimunka egyáltalán nem nagymamás hobbi!
    254 Megtekintés Like

    Számos pozitív hatással van az ember szervezetére a kézimunkázás. Kering egy általános tévhit mi szerint a kézimunkázás öreges dolog, nyugdíjas nagymamák elfoglaltsága. Sokan gondolják azt is, hogy csupán a téli, morcos időt alkalmas arra, hogy elüssük az időt egy kis kézimunkával. Ez utóbbiba van egy kis igazság is, mert tényleg sokan ebben az időszakban horgolnak, kötnek, hímeznek, mert a sötét téli délutánokon inkább bekuckóznak a meleg lakásban és alkotnak. De azért ez nem teljesen igaz....

    Olvasd tovább
  • 2023.06.10. a Nyilvános Kötés Világnapja
    2023.06.10. a Nyilvános Kötés Világnapja
    348 Megtekintés Like

    Az emberek összekapcsolódnak a világ különböző pontjain, és egyre inkább szükségünk van arra, hogy újra felismerjük és megünnepeljük közös szabadidős tevékenységeinket. Az egyik ilyen tevékenység, amely összekapcsol minket, a kötés. Ez az ősi művészet nem csak praktikus, hanem terápiás is, és lehetővé teszi számunkra, hogy kifejezzük kreativitásunkat és kapcsolódjunk egymáshoz. És miközben a kötés hagyományosan otthon vagy csoportosan végezhető, van egy különleges nap, amikor a világ minden...

    Olvasd tovább
  • A kötés és horgolás előnyei a fizikai és mentális egészségre
    A kötés és horgolás előnyei a fizikai és mentális egészségre
    680 Megtekintés Like

    Sok ember számára a kötés és horgolás a szabadidős tevékenységek körébe tartozik, azonban ezek a tevékenységek sokkal többet nyújtanak, mint pusztán időtöltés. A kötés és horgolás rengeteg előnnyel jár, legyen az mentális vagy fizikai egészségünk javítása, kreatív kifejezés, vagy akár lehetőség a közösség építésére.

    Olvasd tovább
  • Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
    Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
    1114 Megtekintés Like

    Beszéljünk pár szót a kötésben és horgolásban használatos mércékről és vonalzókról.  Hasznos kis segédeszközök, melyek nélkül nehezen tudnánk meglenni. 

    Olvasd tovább
  • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
    913 Megtekintés Like

    A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

    Olvasd tovább
  • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
    2899 Megtekintés Like

    Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

    Olvasd tovább
  • Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    Miért hasznosak kötés közben a sorszámlálók?
    1578 Megtekintés Like

    Ha szeretsz kötni vagy még csak most ismerkedsz a kötés csodás világával akkor biztos használsz vagy használni fogsz sorszámlálót. Ezek a kis apróságok nagyon hasznosak, különösem ha bonyolultabb mintát kötünk.

    Olvasd tovább
Showing 1 to 7 of 7 (1 Page)