Blog navigation

Utolsó cikkek

Utolsó hozzászólások

Ajánlott bejegyzések

 • Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
  Pólófonal kisokos. Mi a pólófonal és mit készíthetek belőle?
  1218 Megtekintés Like

  A pólófonal valójában  egy újrahasznosított anyagokból készült fonal, ami hagyomos értelemben nem is fonal. Ahogy a neve is mutatja a pólófonal ugyanabból az anyagból készül, mint a pólók és más hasonló ruhadarabok. A pólófonalat újrahasznosított textíliákból állítják elő, amelyeket egyébként kidobnának a gyárak, így elmondható hogy a pólófonal textilipari hulladékból készül. Mivel textilipari hulladékokból készül, ezért újrahasznosított és zöld terméknek számít. Gyakorlatilag, ipari léptékű...

  Olvasd tovább
 • Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  Kötéshez és horgoláshoz használt mércék és vonalzók
  813 Megtekintés Like

  Beszéljünk pár szót a kötésben és horgolásban használatos mércékről és vonalzókról.  Hasznos kis segédeszközök, melyek nélkül nehezen tudnánk meglenni. 

  Olvasd tovább
 • Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  Lana Gatto fonalak összehasonlítása
  838 Megtekintés Like

  A Lana Gatto fonalakat két nagy csoportra oszthatjuk megjelenésük és felhasználásuk szerint: tavaszi/nyári és őszi/téli fonalak. A nevükből is adódóan a tavaszi/nyári fonalakat főleg a meleg szezonban használatos, lenge, könnyű, ruhadarabokhoz használjuk fel, az őszi/téli fonalakat pedig a jó meleg, puha téli öltözetekhez. 

  Olvasd tovább
 • Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
  Az olló története és hasznos infók az olló típusokról
  1208 Megtekintés Like

  Az olló megjelenésének története az ősi időkig nyúlik vissza. A legelső ollót a juhok megnyírására használták. Kb 3500 évvel ezelőtt történt, amikor először két pengét összekapcsoltak, mint egy csipeszt. Ez a találmány, bár működött, nem volt túlságosan ergonómikus, nem egy középponti tengely körül forogtak a pengék, hanem egyszerűen kézzel összenyomódtak. De annak ellenére, hogy kényelmetlen volt a használata, ez a kezdetleges olló, több mint kétezer évig létezett alapvető változások nélkül.

  Olvasd tovább
 • Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  Ismerd meg a Lana Gatto Paprica fonalat
  734 Megtekintés Like

  A Lana Gatto Paprica kötőfonal mesésen puha fonal, főképpen az alpaka gyapjú nyújtotta természetes szálnak köszönhetően. A beleszőtt fémes szálnak köszönhetően sejtelmesen csillogó és elegáns. Tökéletes lehet szilveszteri elegáns stólákhoz, pulcsikhoz, sálakhoz. 

  Olvasd tovább
 • Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
  Kössünk zoknit - Tippek, eszközök, tanácsok
  1907 Megtekintés Like

  Itt van az ősz, itt van újra. Előkerülnek a puha, meleg zoknik.Ha valami nagyon egyedi lábravalót szeretnél, akkor köss magadnak egy párat, vagy akár többet is. Azok akik megkötöttek egy-két pár zoknit annyira rákattanak, hogy aztán nincs megállás, egymás követik az elkészült zoknik. :)

  Olvasd tovább
 • Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
  Vasalás tippek, avagy hogyan könnyíthetem meg a vasalást
  1640 Megtekintés Like

  Néhány kivételtől eltekintve nem igazán szeretünk vasalni :) ugye? Viszont ha foltvarrásra adod a fejed, akkor meg kell békülnöd a vasalóval, mert a foltvarrott munkák készítése közben legalább annyit vasalunk mint amennyit varrunk, ha nem többet.

  Olvasd tovább
 • Ismered a hajócsipkét vagy frivolitást?
  Ismered a hajócsipkét vagy frivolitást?
  739 Megtekintés Like

  Hihetetlen milyen légies csipke kiegészítőket és ékszereket készítenek ennek a kézimunkának a mesterei ezzel a technikával.Az interneten rengeteg leírás, minta és készítési videó található. Ha szereted a nagyon pepecs, számolgatós, odafigyelős extra finom és légies kézimunkákat, akkor érdemes megpróbálkoznod a frivolitással.

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  Hogyan válasszak anyagot foltvarráshoz?
  808 Megtekintés Like

  Ha téged is elvarázsoltak már a foltvarrott tárgyak akkor érdemes először is megismerkedned az anyagokkal. Nagyon fontos milyen anyagból dolgozunk. A foltvarráshoz a legjobb a nem nyúlós 100% pamutvászon.

  Olvasd tovább
 • Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  Hogyan válasszunk fonalat kötéshez, horgoláshoz
  2059 Megtekintés Like

  Sokan csakis és kizárólag úgy tekintekek a kötésre vagy a horgolásra mint egy hobbira, pedig ez sok esetben többet jelen. Nagyon sokan úgy képzelik még most is, hogy csak a nagymamák kötnek és ez egy nagyon elavult hobbi. Nem is sejtik mennyire nem így van.

  Olvasd tovább
 • Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  Ismerkedjünk meg a jersey patentekkel
  586 Megtekintés Like

  Tudom, hogy sokan varrogatnak kis bodykat és más helyes kiegészítőket kicsiknek. A kis bodyk alsó részén pl jó szolgálatot tesznek az úgy nevezett jersey patentek.

  Olvasd tovább
 • Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  Kreatív ollótartók szabásmintával, képekkel
  463 Megtekintés Like

  A Magyar Foltvarró Céh idén is megszervezi az OFF-ot, a látogatók egy része nyakba akasztható kis ollótartókat kap majd ajándékba.

  Olvasd tovább
Showing 13 to 24 of 50 (5 Pages)